Alviksskolan, F-9

Tranebergsvägen 79

Alviksskolan är en grundskola i Bromma. Skolan har årskurser från F-9 samt fritidshem och fritidsklubbsverksamhet.

Bromma

• Hörselteknisk utrustning Hörselteknisk utrustning
  • Kontrastmarkering Kontrastmarkering

Alviksskolan är en av Stockholms största och äldsta grundskolor. Här får varje skoldag cirka 1000 elever undervisning och utbildning av våra 200 medarbetare.

Alviksskolan är en stor organisation med eget tillagningskök, expedition, skolpsykolog, sjuksköterskor och självklart bra pedagoger i vår skol- och fritidsverksamhet.

Vår annexskola Ulvsundaskolan ligger Johannesfred och är en F-3 skola.

Alviksskolan tar emot elever med hörselnedsättning i våra Hörselklasser. Det är ett särskilt uppdrag i staden, där vi också fungerar som nav för stadens alla frågor vad gäller anpassning och undervisning för elever med hörselnedsättning.

Våra lokaler är speciellt utformande och utrustade med teknik. Tillsammans med pedagoger med särskilt kompetens om hörselnedsättningar skapar vi bästa möjliga förutsättningar för eleverna.

Alviksskolan har eget tillagningskök och tillagar dagligen mat till cirka 1250 personer. Köket eftersträvar en varierad, näringsriktig och ekologisk matsedel efter säsong och årstid. Köket tillagar mat utifrån Livsmedelsverkets och Stockholm stads rekommendationer för skolbarn. Cirka 80 procent tillagar vi helt från grunden utan tillsatser.

Det dagliga lunchutbudet omfattar dagens lunch, dagens vegetariska och minst fem olika sallader.

Vi serverar också specialkost till cirka 130 elever.