Eriksdalsskolan, F–9

Ringvägen 58–66

Eriksdalsskolan har 3 förskoleklasser. Vi har 36 klasser åk 1-9, sex grundsärskoleklasser åk F-9, tre fritidshem åk 1-3, en fritidsklubb åk 4-6 samt en CSI-enhet åk 1-9 för tal-språk och kommunikation.

Södermalm

• Ledarhund och assistanshund välkommen Ledarhund och assistanshund välkommen
  • Hörselteknisk utrustning Hörselteknisk utrustning
  • Kontrastmarkering Kontrastmarkering

Eriksdalsskolan ligger på Södermalm, vackert beläget vid Årstaviken. Skolan sjuder av liv med 1145 elever i årskurserna F - 9. Vi har cirka 223 anställda på skolan. Vi har ett modernt och populärt bibliotek, en fantastisk skolgård och dessutom tillgång till konstgräsplan, skridskobana och Eriksdalsbadet i vårt närområde.

Vi är glada och tacksamma att vi nyligen fick hederspris vid Stockholms stads Kvalitetsutmärkelse 2018 inom kategori Skola. Vi ligger centralt nära stadens puls och samtidigt nära till naturen invid Årstavikens strand och Tantolunden. Ett perfekt läge mellan gräsytor och stadens utbud tycker vi!

Skolan har en lång tradition av att arbeta med bild och form för estetiska lärprocesser i undervisningen som vi är stolta över och fortsatt utvecklar inom hela Eriksdalsskolan då vi tror på kopplingen mellan teori och praktiskt arbete med estetisk undervisning.

Vi har ett eget tillagningskök med egna kockar och två luftiga och fina matsalar. Våra förskoleklasser äter lunch i närliggande rum på fritids för att få ytterligare lugn och ro på egen hand i välkänd miljö under sitt första skolår hos oss.

Vår skolgård erbjuder en omväxlande och fin miljö med stora och omväxlande ytor för våra elever att vistas på. Vi har en kulturmärkt aula där vi brukar samlas stadievis för samlingar och uppträdanden. Vår aula är även utmärkt med scen, ljus och ljud för till exempel skolavslutningar och luciatåg.

Vi försöker också fira andra traditioner i skolan tillsammans, bland annat brukar vi ha en temadag om böcker och läsning för att väcka viktig läslust tillsammans med våra två bibliotekarier i skolbiblioteket.

På skolan finns ett aktivt elevvårdsteam som består av tio speciallärare, två skolsköterskor, två kuratorer, en socialpedagog, en kamratstödjare, en studie- & yrkesvägledare samt en skolpsykolog på 60%. Tillgång finns även till skolläkare en dag per vecka.

Vårt elevvårdsteam arbetar stödjande och kontinuerligt utifrån behov för eleverna tillsammans med lärare och övrig personal. Vi har även arbetat mycket med likabehandlingsfrågor och HBTQ-certifierades våren 2018.