Friskolan Hästens, F–5

Kristinehamnsgatan 38D

En liten skola inför det stora livet. Fylld till bredden med kunskap, kreativitet och trygghet.

Farsta
Fristående

• Ledarhund och assistanshund välkommen Ledarhund och assistanshund välkommen

På uppdrag av Stockholms stad bedriver vi en friskola med fritidshem för åldrarna 6-11 år (F–5 skola). Vi startade på våren år 2000 med fritidshem och förskoleklasser och från hösten 2009 fick vi tillstånd att bedriva F–3 skola med praktisk-estetisk profil och plats för 96 barn. Från och med hösten 2013 utökade vi skolan med årskurs 4 och hösten 2014 blev vi fullt utbyggda till en F-5 skola.

Skolan har en allmän inriktning och följer LGR-11 och läroplanen för fritidshem. Det är en helintegrerad verksamhet med förskoleklass, årskurs 1–5 och fritidshem (fritidsklubb för de äldre eleverna), med plats för 140 elever.

Fritidshem och skola är bidragsfinansierade det vill säga erhåller fritidspeng och skolpeng för att bedriva verksamhet inom dessa områden. Föräldrar betalar månadsavgift för fritidshemsverksamheten efter samma principer som för kommunal verksamhet.

Praktisk – estetisk profil, skolan genomsyras av ett kreativt arbetssätt genom att praktiskt estetiska ämnen integreras i den teoretiska undervisningen. Undervisning (Matte, NO, idrott & hälsa) och fritidsverksamhet i naturen en dag i veckan för F–3. Schemalagda ”temapass” för samtliga klasser där svenska, bild och SO samverkar och integreras. Kultur med dans, musik, skapande och teater där terminen avslutas med show och kabaré. Simskola, skridskoskola, fotbollsskola för alla elever.

Småskaligheten Innebär att i varje årskull arbetar lärare och fritidspedagoger. Detta möjliggör arbete i mindre grupper och individualisering i både undervisning och fritidshemsverksamhet. I varje årskull går det 26 elever. Alla barn och föräldrar blir sedda och bemötta på ett personligt sätt. Detta skapar trygghet och ”vi känsla”. Snabba informationsvägar för att kunna följa upp innehåll och utförande av verksamheten. Snabbare reaktioner på sådant som behöver rättas till verksamhetsmässigt eller relationsmässigt mellan hem och skola.