Gubbängsskolan, F–9

Gubbängsvägen 63

Gubbängsskolan – en skola där alla vill utvecklas och får lust att lära sig mer.

Farsta

• Hörselteknisk utrustning Hörselteknisk utrustning
  • Kontrastmarkering Kontrastmarkering

Gubbängsskolan är en F–9-skola som ligger i Farsta. Skolan ligger mellan Gubbängens radhusområde norr om skolan och det stora Gubbängsfältet i söder.

Skolan har i genomsnitt tre paralleller per årskurs. På lågstadiet finns ett fritidshem per årskurs och elever i årskurs 4–6 har möjlighet att gå på fritidsklubb efter skoltid.

Skolan står för tradition och kontinuitet och har en stark fritids- och lärarkår. Gubbängsskolan satsar på daglig fysisk rörelse och varje dag erbjuds skolans elever flera olika vuxenstyrda rastaktiviteter.

Sedan flera år har skolan en fotbollsprofil i årskurs 7–9.

Skolan har eget tillagningskök och restaurangen erbjuder dagligen näringsriktig och hemlagad mat. Vi följer Livsmedelsverkets rekommendationer kring näringsriktig kost och en stor andel av våra livsmedel är ekologiska.