En trappa inne i skolan med tygdockor som sitter på en bänk under stora fönster.

Gustav Vasa skola, F–4

Karlbergsvägen 34

Vi är en kommunal grundskola i Vasastan, vid Odenplan. Här finns elever från förskoleklass till årskurs 4. Skolan har årskurs F–5 under höstterminen 2021. Detta utökas successivt till årskurs F–6.

Norrmalm

Tillgänglighet

Skolbyggnaden är från 1886 och består av ett stort trapphus i mitten med en flygel åt vartdera hållet där de flesta av skolans klassrum är belägna. Till skolan hör även ett idrottshus med två idrottssalar ovanpå varandra.

I skolbyggnaden finns också fritidshem och en fritidsklubb för de elever som önskar i årskurs fyra.

På skolan finns elever från förskoleklass till årskurs fyra och de olika parallellerna har olika antal elever, från 56 till 110. I skolbyggnaden finns också fritids kopplat till varje årskurs och även en fritidsklubb för de elever som önskar i årskurs fyra.

Sedan flera år har vi på Gustav Vasa skola arbetat med Olweusprogrammet. Det är en forskningsbaserad metod mot mobbning och antisocialt beteende. Arbetet sker på tre olika nivåer för att på ett brett och djupt plan kunna motverka mobbning, men också bidra till ökad trivsel och gemenskap i skolan. De tre nivåerna är individ-, klass- och skolnivå. Samtliga vuxna är ansvariga för arbetet mot mobbning och det sker ett kontinuerligt förebyggande arbete enligt en given struktur. Sedan 2010 är vi en certifierad Olweusskola.