Hägerstensåsens skola, F–6

Sedelvägen 30

Hägerstensåsens skola är en F–-6 skola med cirka 500 elever. Våra ledord är kunskap, trygghet och arbetsglädje och detta ska prägla verksamhet.

Hägersten-Liljeholmen

Skolan är indelad i årskursvisa arbetslag med helintegrerat fritidshem i åk F–3.Skolan har cirka 80 medarbetare. I huvudsak lärare, fritidspedagoger och barnskötare, men även tjänster i servicefunktioner så som vaktmästare, It-tekniker, elevhälsopersonal och skolmåltidspersonal.

Samverkan mellan de olika personalkategorierna så som lärare, speciallärare, fritidspedagoger och barnskötare är väl utbyggd. Elevhälsans personal stöttar och undanröjer hinder för lärande. Tillsammans bidrar de olika kompetenserna till att alla elever ska nå kunskapskraven.

Samverkan mellan lärare och personal inom fritidshemmet i åk F–3 möjliggör halvklassundervisning, gruppundervisning, stöd till enskilda elever och till att bredda undervisningens genomförande.

Vi har ett eget tillagningskök och serverar lunch och mellanmål till våra elever. Varje dag erbjuder vi två rätter: en vegetarisk och en bestående av fågel, fisk eller kött. Ett rikligt salladsbord och hårt bröd, mjölk och vatten serveras som komplement.

Vi har en hög ambition vad gäller smak, utseende och näringsinnehåll på maten. Vi följer de riktlinjer som finns från Skolmat Sverige, Livsmedelsverket och Stockholms stad.

Under 2019 deltar vi även i ett projekt kring matens klimatpåverkan.