Hedvig Eleonora skola, F–6

Linnégatan 54

Hedvig Eleonora skola är en grundskola som ser till elevens hela dag och är noga med att alla ska kunna tillgodogöra sig utbildningen på lika villkor. Vi har höga förväntningar på våra elever och de på oss.

Östermalm

Hedvig Eleonora skola är en kommunal grundskola i Stockholms innerstad. Här studerar cirka 406 elever från förskoleklass till årskurs 6. På skolan arbetar totalt cirka 60 personer. Fritidshemmet är fullt integrerat och fritidshemspersonalen följer eleverna under skoldagen. För eleverna i årskurs 4–6 erbjuds fritidsklubb efter skoldagen.

Genom digitalisering kan vi ge eleverna intressanta och reella redskap till inflytande, delaktighet och ansvar över sin utbildning och skolsituation både under skoldagen och på fritidshemmet. Försteläraren i Digital utveckling och Försteläraren i Elevernas ansvar och inflytande inspirerar utveckling av undervisningen.

Dagens meny bjuder alltid på två rätter, varav minst en är vegetarisk. Utöver detta kan eleverna ta för sig från salladsbaren som är matigt komponerad. All personal äter pedagogisk lunch i syfte att lotsa eleverna till att välja en hälsosam måltid samt i linje med hållbar utveckling minska matsvinn. Eleverna är med och diskuterar i skolans matråd.

Hedvig Eleonora skola är evakuerad till Hjorthagen, Jägmästargatan 25, under läsåret 2019-2020. Skolans ventilationssystem klarar inte dagens regler avseende luftflöden. Vi har ett behov att ge våra elever och medarbetare den bästa miljön och därför byts ventilationen ut under läsåret 2019-2020. Under läsåret är skolan därför evakuerad till Hjorthagen.