Karlbergs skola, F–3

Norrbackagatan 31–33

Karlbergs skola är den lilla skolan i den stora staden. Vi är en F-4 skola med cirka 300 elever och cirka 45 anställda. Skolan är utspridd på flera adresser.

Norrmalm

Tillgänglighet

Huvudbyggnad och enhet Karlberg

På Norrbackagatan 31-33 ligger huvudbyggnaden och vår enhet Karlberg. Där har vi tre klasser i årskurs 3 och en större samlingssal, tillika matsal. På våning 1 sitter skolledning, administration, skolans expedition och vårt elevhälsoteam. Strax utanför huvudbyggnaden har vi en av våra förskoleklasser, enheten kallas Regnbågen. På

Enhet Birka

Karlbergsvägen 86, plan 1, inrymda i Stiftelsen Birkagårdens fastighet, ligger enhet Birka där vi för närvarande har tre klasser i årskurs 2. På våning 3 har vi en av våra förskoleklasser, enheten kallas Tomtebo. Mitt på skolgården ligger vår idrottshall och vår Paviljong. På markplan i paviljongen har vi en åk 1:a och vår åk 4:a och på plan ett vår andra åk 1:a.

Skolgården är ett grönområde omgärdat av flerfamiljshus vilket ger en lugn och trygg miljö. Skolgården är samtidigt en allmän park som just nu renoveras och upprustas av Stadsdelen.

Verksamhetsintegrerad fritidsverksamhet

Fritidsverksamheten är lokal- och verksamhetsintegrerad med skolan. Med detta menas att fritids använder samma lokaler samt att undervisning och fritidsverksamhet fungerar som en helhet. Fritidspersonalen följer elevernas hela dag och fungerar som ett stöd i klasserna, något som skapar trygghet och arbetsro samt stärker undervisningens kvalitet.

Verksamheten präglas av goda värden som exempelvis trygghet, trivsel, hänsyn, kamratskap och respekt. Värdegrundsarbetet genomsyrar all verksamhet och hålls ständigt levande genom samtal och reflektion. För elever och personal ska verksamheten kännas trygg och trivsam.

Skolan har ett eget tillagningskök där det lagas näringsriktig och god mat.

Vi satsar mycket på digitalisering och programmering är ett naturligt inslag både i skola och på fritids.