Kvarnbyskolan, F–6

Lillbybacken 3

Kvarnbyskolan ger mer åt allt fler!

Rinkeby-Kista

• Hörselteknisk utrustning Hörselteknisk utrustning

I Kvarnbyskolan går cirka 400 elever från förskoleklass till årskurs 6. Lärarna är välutbildade, engagerade och har lång erfarenhet. Kvarnbyskolan har ett mycket gott rykte och vår bästa reklam är våra nöjda elever och föräldrar.

Kvarnbyskolans profil är språk- och skrivutveckling och vi arbetar mycket för att utveckla en god svenska för alla elever. Också engelska är med i undervisningen från början i förskoleklassen.

Genom olika projekt vill vi ytterligare stärka språkutvecklingen. Kvarnbyskolan har fått stor uppmärksamhet för sitt arbetssätt att använda skönlitteratur i undervisningen och de goda resultat som eleverna uppnår. Kvarnbyskolans elever har under många år haft de bästa resultaten i Rinkeby.

Kvarnbyskolan har infört schack för att öka koncentrationsförmågan och utveckla det logiska tänkandet. Personalen har fått utbildning och alla elever deltar.

Den dagliga lunchen är ett viktigt inslag under skoldagen för de flesta elever. Vår matleverantör (Klein’s kitchen) lägger stor vikt vid att näringsämnen och smaker kombineras för att ge en bra variation och omväxlande menyer.