Lilla Adolf Fredriks skola, F–6

Dalagatan 18

Lilla Adolf Fredriks skola är en F-6 skola med cirka 400 elever och 60 personal. Skolans byggnad har anor från början av 1900-talet och ligger mitt i Stockholm på Norrmalm, endast tio minuters promenad från centralen och nära belägen Odenplan.

Norrmalm

Tillgänglighet

Lilla Adolf Fredriks skola ligger i närheten av Vasaparken, Observatorie- och Tegnérlunden. Parkerna använder vi som en naturlig del av vår utemiljö. Fritidshemmen har externa lokaler på närliggande adresser och förskoleklasserna har sina lokaler på Drottninggatan.

It ingår som en naturlig del i elevernas skolvardag och varje klassrum har en digital skrivtavla med touchfunktion. Vi är i en uppbyggnadsfas av digitala verktyg och strävar mot 1:1 i årskurs 4-6 och övriga klasser har tillgång till iPads. På elevens val och under fritidsverksamheten arbetar eleverna med programmering.