Tellusborgsskolan

Tellusborgsvägen 36

Välkommen till skolan där du spelar huvudrollen. Tellusborgsskolans arbetssätt och vår vision bygger på fyra hörnpelare: kunskap, tema, kultur och trygghet med eleverna i fokus.

Hägersten-Älvsjö
6–9

• Toalett med plats för eldriven rullstol
  • Bemannad reception
  • Entré och entréhall för rullstolsburen
  • Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga
  • Tillgänglig hiss
  • Tydlig skyltning

På Tellusborgsskolan arbetar vi tematiskt för att ge eleverna en fördjupning och en ämnesövergripande helhetssyn. Det främjar elevinflytande och kreativt tänkande. Eleverna övar sig att uttrycka sig genom att regelbundet använda och visa upp för varandra redovisningar som

• musik
  • bild
  • teater
  • dans
  • media
  • makerspace.

Från årskurs 6 till 9

Vi strävar efter att ge ditt barn bästa möjliga ämneskunskaper och känna sig utmanad och inspirerad av undervisningen. Elevernas delaktighet på lektionerna och deras förståelse för kunskapsmålen är i fokus.

Lärmiljö

Flera fullt utrustade estetiska salar.

Utemiljö

Tellusborgsskolan finns i Midsommarkransen. Nära till kommunikationer och allt som teater, museer och andra möjligheter att få kunskaper. Det finns bra kommunikationer med både bussar och T- bana.

All mat lagas i vårt tillagningskök. Det serveras alltid tre olika rätter varav en är vegetarisk. Den vegetariska kosten är för alla elever som vill äta den.

Ny skolbyggnad, samma arbetssätt

Skolan hette tidigare Blommensbergsskolan.