Tullgårdsskolan, F–6

Tullgårdsgatan 2

På Tullgårdsskolan arbetar vi för att ditt barn ska känna sig tryggt och bli bemött på ett bra och professionellt sätt. Skolans vision är ”Tillsammans, med kunskap och trygghet, främjar vi goda demokratiska medborgare för en hållbar framtid".

Visa alla

Södermalm

Skolans vision: ”Tillsammans, med kunskap och trygghet, främjar vi goda demokratiska medborgare för en hållbar framtid”.

Skolans värdegrund: ”Skolan ska vara en trygg plats där alla känner att de kan få ett professionellt och bra bemötande, oavsett var du kommer ifrån, vem du är eller vill vara”.

Från förskoleklass till och med årskurs 6

På Tullgårdsskolan är det ungefär 58 elever i varje årskurs utom två. Vi har inte delat in de olika årskurserna i klasser. Vi jobbar i stället med att dela in eleverna i olika grupper. Det gör att vi kan ändra elevgrupperna på flera olika sätt och använda det som ett arbetssätt. Det betyder att vi gör om grupperna då och då i alla årskurser.

Detta gör vi för att öka tryggheten och för att inlärningen och resultaten ska bli så bra som möjligt. Ett arbetslag som består av flera lärare och pedagoger jobbar tillsammans med årskursen.

Lärmiljö

Hos oss är "alla elever allas elever" och vi välkomnar alla elever till oss. Hela skolan jobbar tillsammans för att det ska bli så bra som möjligt för eleverna. Alla som arbetar på skola står för och arbetar efter skolans vision och värdegrund.

Vårt arbete med att ändra grupper gör att ditt barn möter alla lärare och elever inom årskursen. Det gör att alla får möjlighet att lära känna varandra. Vi vill skapa trygghet för att få en bra undervisning som gör att eleverna utvecklas på bästa sätt.

Utemiljö

Vi har två skolgårdar, en på framsidan och en på baksidan. På skolgårdarna har vi

• fotbollsplan
  • bandyplan
  • basketplan
  • gungor
  • klätterställningar
  • sandlådor.

På rasterna har eleverna möjlighet att vara med på vuxenledda lekar. Om vi vill kan vi också använda Tullgårdsparken som ligger bredvid skolan. I närheten finns även Blecktornsparken som är en stor parklek där det finns får, getter, kaniner och grisar.

Vi lagar egen mat i köket och över hälften av våra inköp är ekologiska. Varje dag serveras två rätter där den ena är vegetarisk eller vegansk. Vi har också ett stort salladsbord, bröd, smör och mjölk till alla måltider.

Fritids

Vår fritidsverksamhet är en del av skolan med en samlad skoldag. Det betyder att pedagogerna ser och stöttar ditt barn under hela dagen.

Fritids är uppdelat i fritids i förskoleklass, fritids i åskurs 1–3 och fritidsklubb för årskurs 4–6.

På alla avdelningar har vi vuxenledda aktiviteter som eleverna kan önska och som är kopplade till läroplanen.

Eleverna kan också hitta på egna aktiviteter som de håller i. De får då hjälp med material och en plats där de kan vara.

Tullgårdsskolan har

• Skolbibliotek
  • Utflykter för elever i förskoleklass till och med årskurs 2
  • Ett elevhälsoteam
  • Fadderverksamhet
  • Hbtq-certifikat. För oss betyder det att vi arbetar aktivt med normer och värden.
  • Barometern, en enkät om trygghet och trivsel.
  • Musik - ditt barn kan vara med i rockgrupper, musikprojekt i förskoleklass, musikal i årskurs 4-5 och kör i årskurs 1-6.

På skolan har vi många traditioner:

• Vårinsjungning
  • Tull-OS - en dag där eleverna samarbetar med elever från andra klasser i skolan.
  • Tullipop, årets stora rockfestival.
  • Alla hjärtans dag-disco och Halloween-disco.
  • Tulljoggen, barnen får jogga eller gå längs med vattnet vid Årstaviken.
  • Adventssamling i Sofia kyrka.
  • Luciatåg.
  • Julkabaret, då personalen uppträder för skolans elever.

Synpunkter och klagomål

Dina åsikter hjälper oss att utveckla och förbättra vår skola.

Synpunkter och klagomål – Tullgårdsskolan