Ekensbergsskolan, F-5

Gröndalsvägen 151-155

Ekensbergsskolan är en liten skola i naturskön miljö där vi har tillgång till bad och kanotpaddling. Vi har även nära till skog och mark där eleverna har sina naturstudier.

Hägersten-Liljeholmen

Tillgänglighet

Ekensbergsskolan är en kommunal grundskola med elever från förskoleklass till årskurs 5. Det går cirka 195 elever på skolan. Från årskurs 6 fortsätter eleverna till Blommensbergsskolan (årskurs 6-9). Skolan är organiserad i arbetslag med två årskurser tillsammans (F-1, 2-3 och 4-5) med tillhörande fritidshemsavdelning.

Varje läsår har skolan ett övergripande gemensamt tema. Detta för att ge eleverna ett helhetsperspektiv på sitt lärande. Runt temaarbetet är samarbetet väl utvecklat från förskoleklass till årskurs 5.

Maten lagas på Blommensbergsskolan och skickas därefter till Ekensberg.