Essingeskolan, F–6

Essingestråket 24

Essingeskolan ligger centralt på Stora Essingen. Tillsammans med Klastorpsskolan är vi en skolenhet med gemensam rektor och vår vision är ”Vi utbildar framtidens entreprenörer och medmänniskor för ett hållbart samhälle".

Visa alla

Kungsholmen

Vi är en schack- och matematikskola med certifikat från Sveriges schackförbund.

Vi erbjuder ditt barn:

• schackklubb från årskurs 1
  • certifierade lärare i matematik och schack från och med mellanstadiet
  • möjlighet att vara med och tävla i Schackfyran – världens största schacktävling.

Se vår presentationsfilm

Vår film presenterar verksamheterna för Klastorpsskolan och Essingeskolan

Se en film om våra skolor

Från förskoleklass till och med årskurs 6

I varje årskurs finns det en eller två klasser. Tillsammans med Klastorpsskolan
F–3 har vår skolenhet cirka 500 elever.

Under de första sex åren i grundskolan hos oss får ditt barn

• stor möjlighet att uppnå goda studieresultat, vi har höga resultat på de nationella proven i matematik, engelska och svenska
  • varierad lärmiljö, vi har en inkluderande lärstudio där erfarna lärare och lärarassistent stöttar enskilda elever vid behov
  • tillgång till stor lärarkompetens, våra lärare samplanerar för att få till en likvärdig undervisning
  • hjälp om det behövs, vi har ett kunnigt elevhälsoteam med skolpsykolog, specialpedagog, speciallärare, socialpedagog, skolsköterska och skolledning
  • en meningsfull fritid, vår fritidspersonal samverkar och planerar roliga aktiviteter.

Lärmiljö

I huvudbyggnaden finns klassrum för årskurs 1 till 3. Klassrummen har stort ljusinsläpp, högt i tak och tillgång till grupprum. Här finns även vår matsal, gymnastiksal och slöjdsalar.

I Paviljongen går ditt barn i mellanstadiet. Klassrummen är stora och med extra grupprum.

I Vänskapsgården går ditt barn i förskoleklass i en intim och avskild miljö. Klassrummet är rymligt och har tillgång till flera grupprum. Lokalerna är nymålade 2021.

Utemiljö

Vi har en stor skolgård med fotbollsplan, gungställning och klätterställningar. Vi delar skolgård med skolan Lycée Français.

Ett stenkast bort ifrån skolan har vi tillgång till Stora Essingens idrottsplats, där vi kan leka, idrotta och tillbringar raster och fritidstimmar.

Parkleken Vängåvan och Kungsklippans naturområde är också populära besöksmål.

Vår matleverantör Amica strävar efter att laga mat på råvaror som är närodlade, välsmakande och näringsrika efter säsong.

Varje dag erbjuder vi ditt barn ett varierat salladsbord och två varmrätter, där en rätt alltid är vegetarisk.

Vårt utbud och dagens meny kan ditt barn se i appen Skolmaten.

På våra matråd har ditt barn möjlighet att vara med och påverka menyn.

Fritids

Fritids har öppet från klockan 06.30 tills att skolan börjar och efter skoldagen fram till klockan 18.00.

På fritids arbetar vi med olika teman för att skapa en händelserik och aktiv fritid. Exempel på teman kan vara:

• sport
  • show
  • återbruk
  • informations- och kommunikationsteknik.

Vi har fritidsråd varje vecka. Ditt barns idéer och förslag på aktiviteter ska snabbt synas i vår planering.

Bra att veta

Eramus – Vi har blivit utvalda att vara med i EU:s Erasmusprojekt, som innebär att vi tar emot skolpersonal som besöker våra klasser. Vår personal besöker också andra skolor och går på utbildningar i Europa. Det som vi lär oss på dessa resor följer med oss hem till våra klassrum.

TEA – Vi arbetar med värdegrundsarbete utifrån värdeorden trygghet, engagemang och allas lika värde, TEA. Våra två TEA-maskotar leder vårt förebyggande trygghetsarbete. Ditt barn ska känna sig trygg och trivas hos oss. Våra maskotar träffar eleverna i skolans trygghetsfilmer och ute på skolgården under på våra TEA-dagar.

Schackfyran – Världens största schacktävling. År 2020/2021 var det 168 klasser, årskurs 4, från hela Sverige som möttes i tävlingen. Vi kan stolt meddela att vi försvarade vårt guld.

Synpunkter och klagomål

Dina åsikter hjälper oss att utveckla och förbättra vår skola.

Synpunkter och klagomål – Essingeskolan

Jag älskar våra TEA-figurer, varje gång jag ser dem bubblar det i hela kroppen.

Elev i förskoleklass