Rågsveds grundskola, F–6

Rågsveds skolgränd 8

Rågsveds grundskola är en skola för elever mellan 6–12 år, årskurs F-6. Förutom grundskola och förskoleklass har vi även grundsärskola och fritidshem. För nyanlända elever har vi en förberedelseklass, Intro, där eleverna delvis får sin undervisning.

Enskede-Årsta-Vantör

• Ledarhund och assistanshund välkommen Ledarhund och assistanshund välkommen

Vi arbetar systematiskt med att öka måluppfyllelsen och har höga förväntningar på våra elever. Vi arbetar språkutvecklande i skola och fritidshem och alla våra elever gynnas av detta genom att lärarna är duktiga på att anpassa undervisningen så att alla elever får goda förutsättningar att nå sina mål.

Lektionerna följer en viss struktur för att skapa tydlighet och förutsägbarhet. För de elever som har svårigheter erbjuder vi extra anpassningar eller särskilt stöd. Exempel på detta kan vara att vi är två lärare i klassrummet, så kallat tvålärarsystem, eller att vi erbjuder specialundervisning i vår studio av någon av våra fyra specialpedagoger eller speciallärare.

Efter skoldagen erbjuder vi alla elever att delta i

• våra läxläsningsgrupper
  • studiehandledning
  • språkstöd och modersmålsundervisning
  • verksamheten på vårt fantastiska fritidshem eller Rågdalens fritidsklubb.

Trygghet

Vi vill att skolan ska vara en trygg och stimulerande arbetsplats för elever och personal. Vi arbetar lågaffektivt och använder oss av skolmedling för att lösa konflikter som uppstår. All vår personal har god kunskap om lågaffektivt bemötande och hur vi bör agera för att inte konflikter inte ska eskalera. Vår personal är också utbildad i skolmedling, en metod som vi använder för att lösa konflikter.

Våra elever är delaktiga i framtagandet av Ordningsreglerna eller de åtgärder som vi planerar för i vår Plan mot diskriminering och kränkande behandling.

Vi arbetar utifrån ledorden Kunskap, Trygghet, Rörelse för att våra elever ska få möjlighet att kunna tillgodogöra sig den undervisning som vi ger dem under skoldagen och på fritidshemmet.

Om fysisk aktivitet:

• Ger lugn och ro under skoldagen
  • Koncentration, kreativitet, motivation, minne, sömn och energi förbättras
  • Upplevelsen av depression och ångest minskar
  • Elever med inlärningssvårigheter får bättre koncentrationsförmåga och förutsättningar till högre skolresultat med fysisk aktivitet

I skolans matsal serverar vi en god och näringsriktig lunch och under eftermiddagen serveras ett mellanmål kostnadsfritt till alla elever i fritidshemmet. Skolan har ett eget tillagningskök där all mat tillagas av våra egna kockar och 46% av alla livsmedel är ekologiska.