Vinsta grundskola västra, 4–9

Sorterargatan 26

Vinsta grundskola västra är en kommunal skola med cirka 600 elever i årskurs 4-9. Vinsta grundskola ligger i Vällingby i västra Stockholm, är lätt att ta sig till med kollektivtrafik och bil. Skolan ligger nära flera stora grönområden.

Hässelby-Vällingby
4–9

På Vinsta grundskola västra arbetar kompetent personal under ledning av rektor för att hjälpa våra elever till ökad måluppfyllnad. Skolan är indelad i stadier som leds av biträdande rektorer. Varje klass har mentorer och ett hemklassrum där de flesta av lektionerna hålls. Vårt elevhälsoteam arbetar proaktivt och reaktivt för att säkerställa det mentala och fysiska välbefinnandet och skapa en trygg skola där alla elever kan nå sina mål.

Skolan har två fokusområden, hälsa och digitalisering, som genomsyrar hela verksamheten.

Skolan lagar mat på plats och serverar två huvudrätter varje lunch varav minst en är vegetarisk. Varje dag finns en välfylld salladsbuffé. På eftermiddagarna serveras mellanmål till fritidsverksamheten.

Skolan har ett bemannat skolbibliotek, idrottshall och en skolgård med konstgräsplaner, lekplats och pingisbord.